VTN Architects stacks alternate glass box terraces with continuously rising greenery in Vietnam
Hiroyuki Oki

VTN Architects stacks alternate glass box terraces with continuously rising greenery in Vietnam

Vo Trong Nghia is well known for integrating Nature within his projects, driven by the pursuit to improve human well-being and develop projects sustainably. Nanoco Head Office for Fortune Electric Corporation features stacked glass boxes, incorporating double-height terraces planted with large trees.

Ho Chi Minh is the largest city in Vietnam, with a meagre green coverage ratio of 0.25% in its centre. This, combined with rapid urbanisation, has left architects and designers to find innovative ways to integrate greenery into the built environment.

Nanoco Head Office by VTN Architects
Hiroyuki Oki 
Nanoco Head Office by VTN Architects
Hiroyuki Oki 
Nanoco Head Office by VTN Architects
VTN Architects | Concept Sketch
Nanoco Head Office by VTN Architects
VTN Architects | Section
Nanoco Head Office by VTN Architects
Hiroyuki Oki 
Nanoco Head Office by VTN Architects
Hiroyuki Oki 

Located in an emerging quarter in Binh Thanh District, Nanoco Head Office is a 10-storey building featuring a mix of showrooms and offices on top. The design creates multiple outdoor terraces with trees to blur the edge between the outdoors and the indoors to improve employees' well-being.

The architects have created a self-shading form, which helps cut solar radiation and maintain optimal internal temperature. When combined with vertical greenery on the external façade, it optimises microclimate and lighting conditions throughout the building.

Nghia chose thick-glazed glass blocks as the façade material for its reduced thermal transmission qualities, reducing energy consumption compared to a typical glazed façade building.

Responding to the high density around the development, glass blocks help provide privacy and turn the building into a glowing beacon at night.

Nanoco Head Office by VTN Architects
Hiroyuki Oki 
Nanoco Head Office by VTN Architects
Hiroyuki Oki 
https://api.designcitylab.com/public/images/article-images/Nanoco-Head-Office-Nanoco-Head-Office_(15)_Oki96684.jpg
Hiroyuki Oki 
Nanoco Head Office by VTN Architects
Hiroyuki Oki 
Nanoco Head Office by VTN Architects
Hiroyuki Oki 

Internally, according to the architects, the showroom is designed as a flexible communal area to serve as a platform for the creative community, hosting events and exhibitions.

This is accentuated by a large opening on the ground floor, which is open and transparent, revealing activities inside, attracting passersby. This openness is carried forward throughout the building in the form of a large vertical void that connects all showroom floors with curved staircases, encouraging connection and visibility.

From the street level, Nghia has created an architectural expression that contributes to the microclimate at street level by maximising the green footprint of the building. Internally, the layout revolves around Nature, improving access to greenery and outdoors for the employees.

Nanoco Head Office by VTN Architects
Hiroyuki Oki 
Nanoco Head Office by VTN Architects
VTN Architects | Floor Plans

 

Nanoco Head Office by VTN Architects
Hiroyuki Oki 

 

Nanoco Head Office by VTN Architects
Hiroyuki Oki 
Nanoco Head Office by VTN Architects
Hiroyuki Oki 
Nanoco Head Office by VTN Architects
Hiroyuki Oki 

 

 


PROJECT DETAILS

Principal Architects: Vo Trong Nghia, Tran Thi Hang
Design Team: Nobuhiro Inudoh, Tran Vo Kien, Kai Echigo
Contractor: Obayashi Vietnam Corporation
Status: 2020
Program: Showroom + Office
Location: Binh Thanh District, Ho Chi Minh City
Site area: 295 sqm
GFA: 1,990 sqm
Photographs: Hiroyuki Oki
Client: Fortune Electric Corporation

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

FOLLOW US

Loading...